Meistä tuli Beely-autoperhe lähes kaksi vuotta sitten “Sinisen kiiturin” kaartaessa kotipihallemme. SIllä nimellä lapset nimesivät sympaattisen pienen, sinisen leasing-autoni, joka mahdollistaisi töihin paluuni kotona vietettyjen vauvavuosien jälkeen. Kiituri on yhä olennainen osa arkeamme ja tulee saamaan jatkoaikaa luonamme kaksivuotisen leasing-sopimuksen tullessa päätökseen ensi kesänä. Mutta miksi juuri leasingauto ja Beely?

 

20240212_082452

 

 

Miksi leasing-auto?

Olemme kahden auton perhe - ainakin tällä hetkellä. Liikkuisimme mieluusti pyörillä tai julkiliikenteellä, mutta sekä minun että puolisoni työmatkoihin kuluisi sillä tavoin lähes kolme tuntia päivässä, eikä se ole lapsiperhearjen paletissamme mahdollinen vaihtoehto. Työtilanteemme lisäksi vaihtelevat nopeilla sykleillä ja näin ollen myös autojen tarve.

 

Ensimmäisen yksityisleasing-autoni otin jo vuonna 2017. Tuolloinkin työtilanteeni oli juuri muuttunut, eikä lähes 30 kilometrin työmatkan pyöräileminen kasvavan raskausvatsan kanssa päivittäin ollut vaihtoehto. Kun esikoisemme sitten syntyi ja auton tarve katosi, saatoin vain palauttaa sen, sopimuksen tullessa päätökseen.

 

Kuopuksemme aloittaessa päiväkodin koitti myös töihin paluuni aika. Päädyin jälleen leasing-autoon, koska halusimme arkeemme helppoutta. Beelyn leasing-autossa hyvältä tuntui myös taloudellinen ennakoitavuus: Tietäisimme autosta koituvat kulut, vaikka yllätyksiä tulisikin, sillä kuukausihintaan sisältyisivät myös huollot, korjaukset ja katsastukset.

 

Beelyssa viehätti selkeys ja näppäryys

Päädyin ottamaan leasing-autoni Beelylta, sillä sen konsepti oli rakennettu todella selkeäksi ja näppäräksi. Nettisivujen kautta hoituu kaikki auton valinnasta autohuoltofirman valintaan, ja ohjeet erilaisiin tarpeisiin ja tilanteisiin löytyvät sieltä helposti. 

 

Aloitinkin auton hankinnan selaamalla Beelyn nettisivuilta tarpeisiimme sopivaa autoa. Koska Beelylla myös auton päivittäminen isompaan on helppoa, päätimme aloittaa leasingin mahdollisimman pienikokoisella ja kuluiltaan huokealla autolla. Sininen kiituri löytyi valikoimasta nopeasti, sillä meillä oli ollut samanlainen ajopeli aiemminkin ja se oli ollut meille mieleinen.

 

Myös sopimukseen kuuluvissa kilometreissä päätimme valita pienimmän vaihtoehdon: 10 000 kilometriä vuodessa, sillä tuotakin lukemaa olisi helppo kasvattaa ja lisäkilometrejä saisi ostaa myös lisähinnalla yksittäin. Sopimuksen pituudeksi valitsin kaksi vuotta (vaihtoehdoista 6/12/24/36 kk), sillä tuon ajan tiesin autoa ainakin tarvitsevani. Nyt kun sopimusaika on tulossa täyteen, saan kuitenkin yhä jatkaa sitä automaattisesti kuukauden irtisanomisajalla aina neljään yhteiseen vuoteen asti. Sen jälkeen voin halutessani lunastaa kiiturin itselleni tai päivittää sen uuteen autoon.

 

20240212_082636

Sininen kiituri on yllättänyt positiivisesti

Kun olin valinnut auton, valitsin vielä päivän, jolloin se tuotaisiin kotiovellemme. Eräänä auringon punertamana kesäkuun iltana pieni, sininen kiiturini saapuikin luoksemme koko perheen ollessa sitä vastassa. Tuon päivän jälkeen yhteinen matkamme on sujunut juuri niin helposti ja mukavasti kuin etukäteen toivoimmekin.

 

Ensimmäisenä yhteisenä vuonnamme auton pieni koko rajoitti vielä lasten kuljettamista, sillä lapsemme olivat niin pieniä, että heidän turvaistuimensa olivat liian kookkaita pikkuruisen auton kyytiin. Tämän olimme toki etukäteen tiedostaneet, ja lasten kyyditykset hoidettiinkin perheen toisella, suurempikokoisella autolla. 

 

Toisena leasing-vuonna kuitenkin yllätyimme tajutessamme, että lapsille hankitut, uuden koon lastenistuimet sujahtivat kiituriinkin. Nykyisin meillä onkin lastenistuimet molemmissa autoissamme, mikä on entisestään sujuvoittanut arkea. Ja lapset rakastavat Sinistä kiituria, vaikka tietävätkin sen olevan meillä “vain lainassa”.

 
 

 

TUTUSTU VALIKOIMAAN