Oma auto vai yksityisleasing – kumpi tulee edullisemmaksi? Otimme autoilun kustannukset syyniin.

 

_KMS2919_web

 

Puhtaasti taloudellisesta näkökulmasta tarkasteltuna auto on huono sijoitus – etenkin uusi auto. Kaikki meistä ovat kuulleet jopa kyllästymiseen asti, että ”sillä sekunnilla kun uuden auton ajaa liikkeestä ulos, sen arvo laskee tuhansia euroja”.

 

Tästä huolimatta lukemattomat ihmiset päätyvät tekemään tämän huonon taloudellisen ratkaisun joka vuosi. Hulluuttako? No ei ainakaan fiksua, sillä vaihtoehtojakin on tarjolla.

 

Oletko kartalla autoilun kustannuksista?

 

Uusi auto vaatii ison tukon rahaa jo ennen saapumistaan kotipihaan. Uuden auton ostamiseksi nimittäin tarvitsee usein mojovan käsirahan. Loput auton hinnasta tulee maksaa autoliikkeelle heti kaupan yhteydessä tai rahoittaa lainalla.

 

Siinä missä asuntolainojen korot ovat huidelleet pitkään miinuksella tai lähellä nollaa, autorahoituksen korot liikkuvat useimmiten 5–10 prosentin välillä. Todellista vuosikorkoa kasvattavat lisäksi luottoihin liittyvät aloituskulut ja luotonhoitomaksut.

 

Autoilun kustannuksia laskettaessa unohdetaan kuitenkin monesti muut kuin auton hankinnasta aiheutuvat kulut. Kun auto on ostettu, rahaa menee myös vakuutuksiin, veroihin ja polttoaineeseen.

 

Laskuissa on otettava huomioon myös renkaiden hankinta ja vaihto kaksi kertaa vuodessa, renkaiden säilytys ja auton pesut. Puhumattakaan uuden auton arvonalenemasta, joka on merkittävä jopa niissä autoissa, jotka säilyttävät arvonsa hyvin. Etenkin ensimmäisen vuoden aikana auton arvo tippuu dramaattisesti.

 

Ihan kaikkia autoilun aiheuttamia kustannuksia on vaikea arvioida, sillä kaikkea ei voi tietää etukäteen. Yllättävä korjaus nostaa auton vuosittaisia kustannuksia sadoilla, ellei tuhansilla euroilla.

 

Uusikin auto tulee käyttää säännöllisesti vuosihuollossa, ja mitä vanhempi auto on, sitä suuremmalla todennäköisyydellä siihen tulee isompaa korjattavaa vikaa. Uusien autojen takuuaika on yleensä kaksi vuotta, jonka jälkeen korjauskustannukset lankeavat kokonaisuudessaan omistajalle.

 

vertaakustannuksia

 

Valitse Beely, niin vältyt yllätyksiltä

 

Omistusauton erilaisten kulujen viidakkoon verrattuna Beely tarjoaa helpon ja selkeän paketin, jossa autoilet kiinteään kuukausihintaan. Valitset vain tarpeisiisi sopivan auton ja arvioit vuosittaiset ajokilometrit.

 

Palvelu sisältää normaalin käytön aiheuttaman arvonaleneman, huollot, korjaukset, katsastukset ja kuluvien osien vaihdot – ilman omavastuuta. Kuukausimaksu pysyy samana, vaikka auton moottori hajoaisi tai kyseisen automerkin kysyntä sattuisi romahtamaan.

 

Beely-kuskina et siis joudu korjaus- ja huoltokulujen tai romahtaneen jälleenmyyntiarvon maksumieheksi, mutta autoilet aivan samaan tapaan kuin omistusautolla. Sinun ei myöskään tarvitse sitoa pääomaa autoon, vaan voit sijoittaa pennosesi vaikkapa indeksirahastoon ja vihellellä matkalla pankkiin.

 

Sitoudut Beelyysi vain valitsemasi ajan: sopimuksesi mukaan vähintään 12 tai 24 kuukautta. Sen jälkeen voit vaihtaa toiseen Beelyyn, jatkaa samalla enintään 4 vuotta tai luopua Beelystä kokonaan.

 

Ja jos tykästyt Beelyysi toden teolla, voit milloin tahansa lunastaa sen ikiomaksesi. Lunastushinta on auton sen hetkinen jäännösarvo, eli se osa auton hinnasta, jota et ole vielä maksanut Beelyn kuukausimaksuina.

 

Vähän käytetty, huolella pidetty – sellainen on Beely

 

Mihin Beelyn edullisuus sitten perustuu? Miten Beely voi olla omistusautoa huokeampi tapa autoilla? Yksi syy on se, että Beelyt eivät ole upouusia. Valikoimamme autot ovat vähintään yksivuotiaita, ja niillä on ajettu alle 100 000 kilometriä. Siksi niiden kuukausihinta on edullinen ja sopimuskauden vähimmäispituus on vain 12 kuukautta.

 

Tämä on mahdollista, sillä kelpuutamme Beely-valikoimaan ainoastaan huolellisesti huollettuja autoja hyvin arvonsa säilyttäviltä merkeiltä.

 

Haluaisitko sinäkin olla paremmin kartalla autoilusi kustannuksista? Tutustu valikoimaamme ja löydä itsellesi sopiva menopeli kiinteään kuukausihintaan!

 
 
 

 

TUTUSTU VALIKOIMAAN